به گزارش خبرنگار مهر، نمونه گیری از ده ها هزار ورزشکار شرکت کننده در سی و یکمین دوره بازی های المپیک پیش از آغاز رسمی این دوره بازی ها آغاز شد، افسران کنترل دوپینگ که از کشورهای مختلف به همکاری با تیم کنترل دوپینگ بازی های المپیک دعوت شده بودند، در فاصله چند روز مانده تا آغاز رسمی بازی ها، فعالیت رسمی خود را برای نمونه گیری از ورزشکاران شرکت کننده در المپیک با حضور سر زده در محل تمرین آنها، آغاز کردند. احسان روزبهانی هم از جمله ورزشکاران ایرانی بود که پیش از آغاز المپیک تست دوپینگ داد.
یک بخش از فعالیت های تیم کنترل دوپینگ بازی های المپیک به صورت هدفمند انجام می شود طوریکه پس از اتمام رقابت های هر رشته، برای نمونه گیری از مدال آوران آن رشته بلافاصله پس از مراسم توزیع مدال ها اقدام می شد، بخش دیگر فعالیت این تیم بر روی حضور سرزده در محل تمرینات و نمونه گیری از ورزشکاران قبل یا حتی بعد از اتمام رقابت های شان متمرکز بود.
با این اوصاف در جریان سی و یکمین دوره بازی های المپیک در مجموع ۵۲۰۰ تست دوپینگ از ورزشکاران زن و مرد رشته های مختلف گرفته شد، در این میان البته تنها نتیجه ۱۲ تست دوپینگ مثبت اعلام شد که خوشبختانه هیچ یک مربوط به ورزشکاران کشورمان نبود.
رامین طباطبایی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ که به عنوان یکی از اعضای تیم کنترل دوپینگ بازی های المپیک ریو و مدیر کنترل دوپینگ رقابت های والیبال این دوره بازی ها فعالیت داشت، در گفتگو با خبرنگار مهر در این رابطه اظهارداشت: البته آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) هنوز آمار رسمی کنترل دوپینگ المپیک را از طریق سایت خود اعلا نکرده است اما در مجموع و بر اساس منابع غیر رسمی، در این دوره بازی ها ۵۲۰۰ تست دوپینگ از ورزشکاران گرفته شد.
وی با بیان اینکه از این تعداد نتیجه نمونه گیری ۱۲ ورزشکار مثبت اعلام شد، خاطرنشان کرد: وزنه برداری بیشترین سهم را در دوپینگی های المپیک داشت طوریکه ۵ ورزشکار از این رشته دوپینگی معرفی شدند، از هر یک از رشته های کشتی، کانو، بوکس، دوچرخه سواری و شنا هم یک نتیجه، مثبت اعلام شد.
عضو تیم کنترل دوپینگ بازی های المپیک در این رابطه ادامه داد: از دوازده ورزشکاری که در المپیک ریو اقدام به دوپینگ کرده بودند، دو ورزشکار از رشته ها کانو و وزنه برداری مدال آور شده بودند. این دو ورزشکار صاحب مدال برنز شدند.
طباطبایی در مورد اینکه وضعیت این دو مدال آور دوپینگی و اینکه آیا مدال آنها پس گرفته شده یا نه؟، گفت: با وجود مثبت اعلام شدن نتیجه تست دوپینگ آنها، هنوز مدال شان پس گرفته نشده و هیچ جابه جایی هم در توزیع مدال ها انجام نشده است. این دو ورزشکار دوپینگی درخواست استیناف و آنالیز نمونه B را داده اند، تا رسیدگی به درخواست آنها هیچ اقدامی انجام نمی شود فقط اینکه مدال های شان به حالت تعلیق در می آید.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ تاکید کرد: پرونده ورزشکاران دوپینگی المپیک جهت دادرسی و صدور حکم به فدراسیون بین المللی رشته های مربوطه آنها ارجاع داده می شود و در نهایت توسط این فدراسیون ها، حکم محرومیت آنها مشخص و اعلام می شود، بازپسگیری مدال این ورزشکاران هم پس از صدور رای استیناف و قطعی شدن حکم محرومیت شان انجام می شود.
رامین طباطبایی در پایان گفتگو با خبرنگار مهر در مورد تعداد نمونه گیری های به عمل آمده از ورزشکاران ایران در بازی های المپیک گفت: در مجموع ۴۰ ورزشکار ایرانی در المپیک تست دوپینگ دادند، به جز هر هشت ورزشکار مدال آوران، از سایر ورزشکاران کشورمان هم در جریان تمرینات شان نمونه گیری شد. به جز والیبال و دوومیدانی، از ورزشکاران سایر رشته های کشورمان به طور کامل نمونه گیری شد که خوشبختانه هیچ نتیجه ای مثبت نبود؛ از والیبال هم در جریان دو بازی و هر بازی از چهار بازیکن نمونه گیری شد.
نظر شما